Pilotul britanic câștigase ultima oară în 2021
|

Pilotul britanic câștigase ultima oară în 2021

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii în fața lui Max Verstappen și Lando Norris la Silverstone. Pilotul britanic a obținut a 104-a victorie din carieră în Formula 1 și a fost a noua sa victorie pe circuitul britanic.

Lewis Hamilton a câștigat primul său Mare Premiu de la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2021. După o cursă palpitantă pe circuitul de la Silverstone, în ultimul său sezon pentru Mercedes, britanicul a trecut linia de sosire în P1. Max Verstappen a terminat al doilea, în fața lui Lando Norris, și a completat podiumul. Pentru că McLaren a decis să nu dubleze turația odată cu venirea ploii, Oscar Piastri a terminat în P4. Carlos Sainz a fost liderul Ferrari, terminând în P5, în timp ce Nico Hulkenberg și-a adus mașina Haas pe locul șase. Pilotul Ferrari a obținut și punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur al cursei. Au urmat cele două Aston Martin, cu Lance Stroll terminând în fața lui Fernando Alonso. Alex Albon a terminat pe poziția a noua, în timp ce Yuki Tsunoda a terminat al zecelea. Cum s-a desfășurat cursa de la Silverstone În timpul turului de formare, Pierre Gasly a fost obligat de Alpine să se întoarcă la boxe. Francezul a fost nevoit să își abandoneze mașina înainte de startul cursei, din cauza unei probleme suspecte la cutia de viteze. În urma startului, cele două Mercedes-uri au reușit să își păstreze dublul de sâmbătă, dar Norris a pierdut un loc în fața lui Verstappen în virajele 3 și 4. În spate, Alex Albon a intrat în contact atât cu Alonso, cât și cu Nico Hulkenberg, dar toți au putut continua.

După start, în față, toată lumea aștepta puțină ploaie. Primele picături de ploaie au sosit pe circuitul de la Silverstone în turul 15, când Norris îl urmărea pe Verstappen. Britanicul l-a depășit pe pilotul cu care s-a accidentat în Austria pe linia dreaptă din fața localității Stowe. Ploaia a adus nebunie pe circuit Hamilton l-a ajuns din urmă și pe Russell în condiții schimbătoare, iar în turul 18, folosind DRS, septuplul campion mondial a ajuns în fața coechipierului său. Apoi, începând cu turul 19, ambii piloți Mercedes au trecut pe lângă. Ca urmare, Norris l-a putut depăși și pe Russell, deoarece DRS a fost dezactivat. Verstappen a avut, de asemenea, probleme, în timp ce Piastri a putut trece și el de Verstappen pentru P4.
În turul 20, Norris l-a depășit de asemenea pe Hamilton pentru lider pe linia dreaptă de start-sosire, iar pe linia dreaptă Hangar, Piastri a ajuns de asemenea pe P2. Norris a ieșit și el pentru scurt timp de pe traseu în combinația Maggots și Becketts, dar nu a pierdut mult timp. În același timp, Leclerc și Perez au schimbat pentru intermediare. Două tururi mai târziu, prima perioadă de ploaie s-a oprit, cu Norris lider în fața lui Piastri și Hamilton. Trecerea pe intermediare nu a dat roade pentru Leclerc și Perez, ambii piloți fiind depășiți de lideri în turul 25. În turul 27, apoi Verstappen a fost chemat la boxe împreună cu Sainz, deoarece Piastri făcea presiuni pentru a-l depăși pe Norris. Britanicul a putut rămâne în fața lui Piastri, așa că australianul a trebuit să rămână în afara ploii abundente pentru încă un tur, în timp ce Mercedes a decis să dubleze stack-ul. După ce toată lumea a trecut pe intermediare, ordinea a fost următoarea: Norris, Hamilton, Verstappen, Russell, Sainz și Piastri. În turul 34, în mod surprinzător, lui Russell i s-a cerut să își retragă mașina. S-a întâmplat din cauza unei probleme suspecte la sistemul de apă. În același timp, Kevin Magnussen aproape că a provocat o mașină de siguranță, deoarece la ieșirea din Stowe, a avut nevoie de reacțiile sale rapide pentru a nu termina cursa în barieră. Danezul a reușit să își prindă mașina și să continue fără nicio avarie. În turul 38, Kevin Magnussen a fost primul care a trecut pe softuri, iar în față, Hamilton a fost primul care a răspuns, alături de Verstappen și Piastri. Norris a intrat la boxe un tur mai târziu, iar cum pilotul McLaren a pierdut ceva timp la boxe, Hamilton l-a depășit la conducere. În ultimele tururi, Norris l-a urmărit pe Hamilton, dar pe pneurile hard, olandezul a fost cel care l-a ajuns din urmă pe Norris și l-a depășit ușor pe pilotul McLaren în Stowe.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *