Ploaia parisiană nu i-a descurajat pe sportivii din parada națiunilor
|

Ploaia parisiană nu i-a descurajat pe sportivii din parada națiunilor

Unde a dispărut Mona Lisa? Pe o ploaie ce s-a întețit din ce în ce mai tare, a doua jumătate a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice a continuat cu scenariul lui Thomas Jolly care a sugerat dispariția picturii iconice a lui Leonardo da Vinci, potrivit mediafax.

Personajul misterios, laitmotivul întregii transmisii TV a evenimentului, cel care a purta torța, posibila personalitate care va aprinde cazanul olimpic, este cel care a luat pictura sub braț. Desigur, aceasta este o referință istorică la furtul din 1911. Deși udați până la piele și îmbrăcați, unii, în cele mai bune pelerine, sportivii s-au bucurat din plin de ceremonie. La bordul navei Diamant Bleu, delegațiile din Niger, Nigeria și Norvegia au fost pe val, dansând și făcând olas împreună. Pe vasul uriaș “Le Paris”, olandezii s-au dezlănțuit și ei, la fel ca slovenii și sportivii din Kiribati. Pentru a deschide tabloul „Sororité”, al șaselea al serii, mezzo-soprana Axelle Saint-Cirel a interpretat o grandioasă Marseillaise. Au urmat zece statui de femei de aur, doamne care au marcat istoria Franței și a lumii întregi, printre care Alice Milliat, Gisèle Halimi și Simone de Beauvoir.următoarea va fi “Sportivité”.

Delegația României, cu cei 106 sportivi la bordul unei ambarcațiuni de viteză, a trecut prin fața tribunelor, încă destul de pline, în jurul orei 22:30. Ambarcațiunea care a purtat de-a lungul Senei delegația României s-a aflat în vizorul întregii lumi. Sportivii români au fluturat stegulețe și au salutat asistența plini de însuflețire. Starul finalului de paradă a fost vasul care a dus delegația SUA, cea mai mare din competiție.
Ultima delegație care a defilat pe Sena, Franța și-a început trecerea prin fața tribunelor într-o atmosferă superbă, cu focuri de artificii lansate chiar de la unele balcoane, îmbarcați pe „Paquebot”. Imperturbabili în fața ploii torențiale, sportivii francezi au luat startul în forță, putând fi auziți strigând “Allez les Bleus!”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *