Popescu o învinge singur pe U Cluj și o trimite pe Universitatea Craiova în Conference League
|

Popescu o învinge singur pe U Cluj și o trimite pe Universitatea Craiova în Conference League

Universitatea Craiova a câștigat barajul de calificare în preliminariile UEFA Conference League, învingând la lovituri de departajare pe Universitatea Cluj. Portarul Laurențiu Popescu a fost eroul oltenilor, acesta apărând două penalty-uri, fiind providențial la alte câteva faze importante, potrivit mediafax.

După o primă repriză animată, cu ocazii la ambele porți și cu cei doi portari în prim plan, Koljic, intrat în locul lui Mateiu, a ratat o mare ocazie în minutul 57, mingea trimisă de el din 6 metri nimerind bara. Ultima jumătate de oră a timpului regulamentar a fost dominată de clujeni, care întâi au ratat o triplă ocazie prin Oancea și Silaghi, ca pe final Valentin Gheorghe să rateze singur cu Popescu, șutând peste poartă. Între cele două ocazii, oltenii au irosit la rândul lor o ocazie clară, Bană nereușind să marcheze în poarta goală. În cele două reprize de prelungiri, clujenii au fost mai prezenți în jumătatea adversă, iar finalul a fost de-a dreptul dramatic.

După un henț involuntar, în careu, al lui Valentin Gheorghe, Craiova a deschis scorul în minutul 120, prin penalty-ul executat de Lyes Houri. Peste alte 2 minute, gazdele au marcat pentru 2-0, dar reușitat a fost invalidată, pe motiv de ofside. La ultima fază din meci, clujenii au primit la rândul lor penalty, după o intervenție a arbitrajului VAR, pentru un fault al lui Markovic împotriva lui Mitrea. Dan Nistor a transformat și a trimis meciul la lovituri de departajare.
Cu excepția lui Raul Silva, de la olteni, care a ratat a doua execuție, toți jucătorii au marcat până la ultimul executant. În momentul în care Dan Nistor a executat ceea ce trebuia să fie șansa de a trimite Clujul în cupele europene, cele două echippe erau la egalitate. Laurențiu Popescu a ghicit colțul și a menținut Craiova în joc, pentru ca mai apoi să apere din nou, în fața lui Filip Ilie penalty-ul care asigură ocupantei locului trei în play-off-ul Superligii un loc în tururile preliminare ale UEFA Conference League.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *