pugilistul cubanez Erislandy Alvarez Borges a câştigat medalia de aur la cat. 63,5 kg / Clasamentul final al categoriei
|

pugilistul cubanez Erislandy Alvarez Borges a câştigat medalia de aur la cat. 63,5 kg / Clasamentul final al categoriei

Pugilistul cubanez Erislandy Alvarez Borges a câştigat medalia de aur la cat. 63,5 kg, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o victorie la puncte (3-2) în finala cu francezul Sofiane Oumiha, informează AGERPRES.

Cubanezul a frânt inimile spectatorilor francezi prin această victorie la categoria uşoară. Aurul câştigat de Alvarez face ca boxul cubanez, care avea doar o medalie de bronz la Paris până miercuri, să evite cel mai slab bilanţ la Jocurile Olimpice din 1968, când a obţinut două medalii de argint la Ciudad de Mexico. Oumiha, vicecampion olimpic şi la Rio, în 2016, a plătit preţul pentru o primă rundă mai slabă. Triplu campion mondial, Oumiha a revenit la amatori după o scurtă experienţă în boxul profesionist, în care a câştigat toate cele cinci meciuri.

Alvarez a fost învins de Oumiha în finala de la Mondialele de anul trecut. Medaliile de bronz au fost obţinute de canadianul Wyatt Sanford, învins în semifinale de Oumiha, şi de georgianul Laşa Guruli, care a pierdut în faţa lui Alvarez.
Clasamentul final al categoriei 63,5 kg: 1. Erislandy Alvarez Borges (Cuba) 2. Sofiane Oumiha (Franţa) 3. Lasha Guruli (Georgia) 3. Wyatt Sanford (Canada) 5. Bunjong Sinsiri (Thailanda) 5. Richard Kovacs (Ungaria) 5. Bazarbay Uulu Muhammedsabyr (Kazahstan) 5. Ruslan Abdulaev (Uzbekistan) …

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *