Raicu şi Dziţac au pierdut în optimi la Mondialele de la Abu Dhabi
|

Raicu şi Dziţac au pierdut în optimi la Mondialele de la Abu Dhabi

Sportivii români Alexandru Raicu şi Ioan Dziţac au pierdut, luni, în optimile de finală ale categoriei 73 kg, la Campionatele Mondiale de judo de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Raicu l-a învins în primul tur pe turcul Bilal Ciloglu, apoi a trecut de Diogo Cesar (Guineea-Bissau), însă a pierdut în faţa mongolului Ankhzaya Lavjargal, care a obţinut ulterior bronzul. Dziţac a debutat cu o victorie în faţa slovenului Martin Hojak, apoi a câştigat în faţa bulgarului Mark Hristov, însă a pierdut şi el în faţa unui mongol, Erdenebayar Batzaya, în optimi. România este reprezentată de 9 sportivi la Campionatele Mondiale de judo de la Abu Dhabi: Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Ioan Dziţac (cat. 73 kg), Adrian Şulcă (cat. 81 kg), Vlad Vişan (cat. 90 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg), la masculin, iar la feminin de Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) şi Amanda Zuaznabar-Torres (cat. 63 kg).

La Mondialele din Emiratele Arabe Unite (19-23 mai) s-au înscris 658 de judoka din 107 ţări, 349 la masculin şi 309 la feminin.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *