România e o echipă suficient de puternică pentru a tranşa un meci fără ajutor colateral
Selecţionerul reprezentativei Lituaniei, Edgaras Jankauskas, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă susţinută după înfrângerea în faţa României, scor 3-1, în Liga Naţiunilor, că adversara este o echipă suficient de puternică pentru a tranşa un meci fără ajutor colateral, făcând referire la arbitraj.
Întrebat dacă penalty-ul primit de România a fost acordat corect, el a răspuns: “Dumneavoastră ce credeţi? Dacă a fost penalty… atunci a fost penalty. Dar cred că România este o echipă suficient de puternică pentru a-şi rezolva problemele pe teren, fără niciun fel de ajutor colateral. Că este noroc, teren slab sau penalty. Deci România are suficiente atuuri pentru a tranşa un meci fără nicun ajutor. Eu nu spun că meciul a fost influenţat de abitraj, însă aţi văzut meciul. Ne putem gândi şi la momentul anterior penalty-ului primit de România, când noi am marcat un gol valabil care însă a fost anulat”. Selecţionerul lituanian a menţionat că în meciul de luni seara calitatea jocului prestat de cele două echipe a fost mult peste calitatea gazonului. “Calitatea jocului a fost foarte bună, sunt foarte mândru de echipa mea. A făcut un meci bun împotriva unui adversar puternic. În ceea ce priveşte calitatea gazonului, ea a fost mult mai scăzută decât calitatea meciului în sine, se vedea că în anumite locuri nu exista iarbă”, a adăugat Edgaras Jankauskas. Naţionala de fotbal a României a învins cu emoţii selecţionata Lituaniei, cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor. România debutează astfel cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Naţiunilor, obţinând cele şase puncte dorite.
România va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru şi pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare. Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.