România, locul 19 în proba de ştafetă mixtă la biatlon
|

România, locul 19 în proba de ştafetă mixtă la biatlon

România a ocupat locul 19 în proba de ştafetă mixtă (4×6 km) din concursul de biatlon, miercuri, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud). Echipa alcătuită din Krisztina Sillo, Paula Morozan Irinaru, Horia Urs şi Dragoş Bărbieru a încheiat la un tur de învingătoare, Italia (1:15:12.4)

În proba masculină de slalom uriaş, Alexandru Matei Oancea a abandonat în prima manşă.

Mihaela Alexia Anton a adus, luni, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud), bronz în proba feminină de monobob.

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, 3 de aur şi 3 de bronz. Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă – individual îndemânare) – aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) – aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) – aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză – sprint echipe mixte internaţionale) – bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză – sprint echipe mixte internaţional) – bronz la JOT Lausanne 2020. Echipa Olimpică Team Romania este alcătuită la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia concurează la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie-1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *