Rugbistul francez Bastien Chalureau, condamnat la închisoare, a scăpat de acuzația de rasism
|

Rugbistul francez Bastien Chalureau, condamnat la închisoare, a scăpat de acuzația de rasism

Închizătorul francez Bastien Chalureau a fost exonerat de rasism de către o curte de apel, după ce jucătorul de la Montpellier fusese condamnat la închisoare pentru violență pe criterii etnice, a anunțat marți presa franceză, citată de Reuters. Bastien Chalureau a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare în 2020, după ce a fost găsit vinovat de “acte de violență comise din cauza rasei sau etniei victimei”, potrivit mediafax.

Jucătorul de la Montpellier, care a recunoscut actele de violență, dar a negat că a făcut comentarii rasiste, a făcut apel împotriva acestei condamnări.

“Onoarea lui Bastien Chalureau a fost reabilitată”, a declarat avocatul său, David Mendel, citat de Le Parisien. “Nu au existat insulte rasiste în acest caz. Bastien Chalureau nu este mândru de violențele pe care le-a comis, dar nu este rasist”, a mai spus avocatul.

Potrivit sursei citate, Chalureau a insistat întotdeauna că nu este rasist, în contextul în care s-a stârnit un val de proteste din cauza convocării sale în echipa pentru Cupa Mondială de rugby de anul trecut.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *