Sabalenka „nu este 100%” sigură pentru Wimbledon din cauza unei accidentări „rare”
|

Sabalenka „nu este 100%” sigură pentru Wimbledon din cauza unei accidentări „rare”

Aryna Sabalenka, campioana Australian Open, a declarat sâmbătă că nu este „100%” sigură că va juca meciul din primul tur de la Wimbledon din cauza unei accidentări „foarte rare” la umăr.

  Sabalenka, de două ori semifinalistă la All England Club, a trebuit să abandoneze meciul din sferturile de finală cu Anna Kalinskaya, disputat săptămâna trecută la Berlin, din cauza problemei. „Nu sunt 100% aptă acum”, a recunoscut ea. Ar urma să o înfrunte luni, în primul tur, pe Emina Bektas din Statele Unite, clasată pe locul 106, conform AFP.

„Facem tot ce putem cu echipa mea pentru a ne asigura că voi putea juca primul meu meci aici. Dar, nu, nu sunt 100% pregătită”. Când a fost întrebată dacă există o șansă ca ea să se retragă luni, ea a spus: „Există întotdeauna o șansă, da”.
Sabalenka a declarat că medicii ei i-au spus că a fost „doar a doua sau a treia jucătoare de tenis care și-a rănit mușchiul (umărului)”. „Este într-adevăr o leziune specifică, și este într-adevăr una rară”   Între timp, Sabalenka și-a apărat decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Paris, decizie pe care a luat-o la o săptămână după înfrângerea suferită în fața rusoaicei Mirra Andreeva în optimi de finală la Roland Garros, potrivit Mediafax. Ea a spus că a făcut această alegere pentru a-și prioritiza sănătatea, temându-se să se întoarcă pe terenurile de zgură de la Roland Garros, unde se dispută Olimpiada de tenis. „Am decis să sacrific Jocurile Olimpice pentru cariera mea, pentru sănătatea mea”, a spus Sabalenka. „Sper cu adevărat că voi putea juca la următoarea Olimpiadă”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *