Şeful lui Hannover nu crede că DFL va ajunge la un acord cu un partener strategic
|

Şeful lui Hannover nu crede că DFL va ajunge la un acord cu un partener strategic

Martin Kind, director şi acţionar majoritar la clubul de ligă secundă Hannover 96, nu mai crede că Liga germană de fotbal (DFL) va reuşi să atragă un partener strategic şi asta va afecta pe termen lung fotbalul german, transmite DPA.
Kind a spus la canalul DNR că ”toţi vor sări din barcă”, după ce compania de investiţii Blackstone s-a retras săptămâna trecută, iar CVC Capital a rămas singura companie interesată să devină partener strategic al DFL, potrivit Agerpres.

”Aş fi făcut acelaşi lucru dacă aveam responsabilitatea la Blackstone. Ei au nevoie de parteneri pe care să se bazeze. Şi DFL nu face o impresie prea grozavă acum”, a spus Kind.DFL vrea un partener strategic care să investească un miliard de euro în cadrul unui contract pe 20 de ani, în schimbul unei cote din veniturile provenite din vânzarea drepturilor media. Fanii, care simt că profitul va prevala în faţa lor şi a tradiţiei, au început o serie de proteste de mai multe săptămâni şi au întrerupt mai multe meciuri din primele două ligi germane. Majoritatea de două treimi (24 de cluburi) din cele 36 cluburi din primele două ligi a fost atinsă la limită şi DFL îşi propune să-şi impulsioneze modelul de afaceri şi marketingul din Bundesliga în străinătate, prin intermediul acestui acord. Există speculaţii că majoritatea necesară de două treimi a fost îndeplinită pentru că directorul general de la Hannover, Martin Kind, a votat împotriva ordinelor clubului şi în favoarea unui investitor. Kind a refuzat să dezvăluie cum a votat, argumentând că a fost un sufragiu secret: ”Mă tem că va fi, de asemenea, un impact asupra negocierilor pentru viitoarele contracte de televiziune şi de sponsorizare. Nu vreau să pictez niciun scenariu horror aici. Dar ar trebui să ne folosim creierul şi să ne gândim la impactul deciziilor asupra pieţelor şi a potenţialilor parteneri”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *