Sportiv român, eliminat de la Jocurile Olimpice pentru încălcarea regulilor anti-doping
|

Sportiv român, eliminat de la Jocurile Olimpice pentru încălcarea regulilor anti-doping

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a informat marți că Tribunalul Antidoping UCI a pronunțat o decizie împotriva ciclistului român Vlad Dascălu, relatează COSR. Tribunalul l-a găsit pe Vlad Dascălu vinovat de încălcarea regulilor anti-doping (nerespectarea locului raportat), conform Mediafax.

Dascălu este acuzat de comiterea a trei nerespectări de localizare într-o perioadă de 12 luni, mai exact nu a putut fi găsit la adresa indicată pentru controale antidoping inopinate. Tribunalul a impus ciclistului o perioadă de suspendare de 17 luni. În conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping și cu Regulile UCI Anti-Doping, perioada de suspendare începe din ziua notificării deciziei, în acest caz 21 mai 2024, și va rămâne în vigoare până la 20 octombrie 2025.

În plus, în conformitate cu Regulile de procedură ale Tribunalului, decizia va fi publicată pe site-ul web al UCI. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună. UCI informează că nu va comenta în continuare această problemă.
În comunicatul său, Comitetul Olimpic și Sportiv Român „reamintește tuturor sportivilor și anturajelor acestora, importanța respectării regulilor antidoping atât în timpul competițiilor, cât și în perioada de pregătire.” Ciclistul în vârstă de 26 de ani era calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și era creditat cu șanse la o medalie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *