Sportivii olimpicii vor fi serviți la Paris cu mâncăruri create de bucătari cu stele Michelin
|

Sportivii olimpicii vor fi serviți la Paris cu mâncăruri create de bucătari cu stele Michelin

Olimpicii de la Paris 2024 vor avea parte de un festin, patru bucătari cu stele Michelin pregătindu-le mesele în satul sportivilor. Organizatorii au declarat că meniurile bucătarilor cu stele au fost elaborate împreună cu nutriționiști sportivi și includ alternative de carne pe bază de plante, potrivit mediafax.

Un restaurant cu 3.500 de locuri a fost construit de la zero pentru a servi mâncăruri din toate colțurile lumii, 1.200 din cele 40.000 de mese zilnice vor fi mâncăruri cu stele Michelin. Există, de asemenea, șase zone „grab and go”, unde sportivii pot găsi gustări și o brutărie care va coace 800 de baghete pe zi. Philipp Wurz, șeful departamentului alimentar al Paris 2024, a confirmat că aproximativ 30% din meniul Jocurilor va fi, de asemenea, pe bază de plante. „Atleții vin în cel mai mare restaurant din lume”, a declarat Wurz pentru The Guardian. „Ei sunt uimiți atât de configurația arhitecturală a sălii de mese principale, dar și de calitatea rețetelor și a mâncării. Am încercat să venim cu un plan foarte specific pentru a valorifica know-how-ul francez, savoir faire-ul bucătăriei franceze, care, desigur, are o reputație pe întreaga planetă.” Printre felurile de mâncare oferite se numără croissant, ou fiert, cremă de anghinare, șuvițe de brânză de oaie acoperite cu trufe, pe care bucătarul Amandine Chaignot, recompensat cu două stele Michelin, sugerează că ar trebui mâncate cu mâna.

„Crocketele de pui sau fileul de pui sunt foarte populare, la fel și somonul”, a spus Wurz. „Deci, zilele acestea, o mulțime de proteine sunt consumate în cantități destul de impresionante de către sportivi.” „Bineînțeles, carnea este 100% de origine franceză”, a adăugat el. În afară de carne, Wurz a spus că aproximativ 80% din alimentele din sat vor fi din Franța, inclusiv selecția de brânzeturi și produse de patiserie.
„Brânzeturile sunt brânzeturi franceze de nivel înalt și bine cunoscute, cum ar fi comte și brie de meaux. Același lucru este valabil și pentru produse de patiserie, o mare varietate de produse de patiserie franceze sunt oferite sportivilor”, a spus el. Organizatorii de la Paris au permis delegațiilor să facă solicitări specifice, echipa GB cerând ca în meniu să fie adăugat terci de ovăz, iar sud-coreenii, kimchi. Wurz a adăugat că apetitul și gusturile diferă foarte mult între sportivii din diferite sporturi. Echipele de volei pe plajă și taekwondo solicită carne rece, sandvișuri și salate, în timp ce echipele de canotaj cer „bufet cald”. Echipele de badminton, predominant din Asia, a adăugat el, „nu sunt mari fani ai pâinii”. „Am primit deja atât de multe reacții pozitive, deoarece este cu siguranță ceva cu care sportivii nu sunt obișnuiți în comparație cu edițiile anterioare. Există o mare varietate de produse foarte speciale și franțuzești pe care le oferim”, a conchis Wurz.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *