Tadej Pogacar a câştigat etapa a 19-a şi se apropie de a treia victorie finală
|

Tadej Pogacar a câştigat etapa a 19-a şi se apropie de a treia victorie finală

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a făcut un pas decisiv spre victoria finală în Turul Franţei, câştigând vineri en solitaire etapa a 19-a, desfăşurată pe distanţa de 144,6 km între Embrun şi staţiunea de schi Isola 2000, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Tadej Pogacar a reuşit a patra sa victorie în ediţia cu numărul 111 a Turului Franţei. Cronometrat în această etapă în 4 h 04 min 03 sec, el a fost urmat la 21 sec de americanul Matteo Jorgenson (Team Visma – Lease a Bike) şi la 40 sec de britanicul Simon Yates (Team Jayco-AlUla). Cu două zile înainte ca Marea Buclă să se încheie la Nisa, slovenul are acum un avans de 5:03 faţă de danezul Jonas Vingegaard (Team Visma – Lease a Bike) şi de 7:01 faţă de belgianul Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) la general. Jonas Vingegaard a încheiat etapa pe locul 5, cu o poziţie mai sus decât Remco Evenepoel.

Dacă nu se va întâmpla un accident, Pogacar va câştiga a treia oară Turul Franţei, după 2020 şi 2021, şi îşi va lua o revanşă eclatantă asupra lui Vingegaard, învingător în ultimele două ediţii. Dacă se va impune, el va deveni primul ciclist după Marco Pantani în 1998 care izbuteşte dubla Turul Italiei-Turul Franţei în acelaşi an.
Sâmbătă va avea loc o etapă de munte, a 20-a, între Nisa şi Col de la Couillole, lungă de 132,8 km, pentru ca duminică Turul să se încheie cu un contratimp între Monaco şi Nisa.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *