Tsitsipas, neînvins pe zgură în 2024, ajunge în finala de la Barcelona
|

Tsitsipas, neînvins pe zgură în 2024, ajunge în finala de la Barcelona

Jucătorul de tenis grec Stefanos Tsitsipas și-a prelungit seria de victorii pe zgură la 10 meciuri. La Barcelona Open, grecul a obțint sâmbătă, calificarea în finala turneului ATP 500. Numărul 7 mondial l-a învins cu 5-7, 6-4, 6-2, pe sârbul Dusan Lajovic.

  Grecul, care a salvat două mingi de meci în victoria din sferturile de finală împotriva lui Facundo Diaz Acosta, a început greu împotriva lui Lajovic. După ce a cedat primul set, Tsitsipas a crescut însă în meci, mărindu-și intensitatea și greutatea loviturilor în seturile al doilea și al treilea pentru a întoarce soarta meciului. El a făcut un foarte bun joc de picioare excelent pentru a dicta cu forehand-ul său și a câștigat 100% (12/12) din punctele cu primul serviciu în decisiv pentru a avansa după două ore și 10 minute.

„Aș spune că primul game din setul al doilea mi-a arătat o direcție în care am simțit că dacă continui să returnez și să aplic o presiune constantă de la prima lovitură pe care o primesc pentru a dicta, s-ar putea să se întoarcă”, a declarat Tsitsipas, citat de atptour.com. Grecul Tsitsipas,  în finala de la Barcelona  

„A fost un set strâns și l-am pierdut, dar în adâncul minții mele s-a întipărit ideea că, dacă continui pe aceeași cale, mă așteaptă ceva bun. S-a dovedit că am avut dreptate. Am continuat să joc acest tip de tenis”. Tsitsipas a câștigat al treilea titlu ATP Masters 1000 la Monte-Carlo, săptămâna trecută, și este neînvins în timpul sezonului european pe zgură din acest an. Jucătorul de 25 de ani, care este de patru ori finalist la Barcelona, are un record de 29-2 împotriva jucătorilor clasați în afara Top 20 în clasamentul ATP pe zgură de la începutul anului 2022. Numărul 7 mondial va concura pentru al 12-lea său titlu din circuitul ATP și primul la nivel ATP 500 când îl va întâlni pe Casper Ruud în finala de duminică. Tsitsipas, care a câștigat pe zgură cinci din cele 11 trofee ale sale, în circuitul ATP, l-a învins pe norvegian în meciul pentru titlu de la Monte-Carlo, săptămâna trecută. Cei doi sunt la egalitate 2-2 în confruntările directe. Lajovic are șansa de a câștiga al doilea său trofeu la nivel de turneu. Sârbul în vârstă de 33 de ani, care a câștigat titlul la Banja Luka anul trecut, i-a învins la Barcelona pe Diego Schwartzman, Ugo Humbert, Alejandro Davidovich Fokina și Arthur Fils.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *