Udinese vrea interdicții pe viață pentru cei care l-au abuzat rasial pe Maignan
|

Udinese vrea interdicții pe viață pentru cei care l-au abuzat rasial pe Maignan

Udinese va încerca să obțină interzicerea pe viață a spectatorilor găsiți vinovați de abuzuri rasiale asupra portarului Mike Maignan de la AC Milan în timpul meciului de sâmbătă din Serie A, a declarat luni managerul general Franco Collavino. Francezul Maignan l-a alertat pe arbitru înainte de a părăsi terenul de joc din cauza scandărilor rasiste repetate ale fanilor locali, potrivit presei italiene. El a fost urmat de coechipierii săi până la tunel, înainte de a reveni pe teren după câteva minute, conform News.ro.

„Posibila interdicție DASPO (pachet de măsuri de prevenire a huliganismului pe stadioane) impusă de autoritățile judiciare are o durată limitată, dar vom lucra pentru a-i exclude pe acești rasiști de pe stadion pe viață”, a declarat Collavino reporterilor, citat de ANSA.

“Nu au existat scandări, atât arbitrul, cât și procuratura federală ne-au confirmat acest lucru… chiar dacă ar fi fost doar unul, tot ar fi fost foarte grav”, a adăugat el.

Maignan a cerut duminică, într-o postare pe X, responsabilitate din partea “întregului sistem”, inclusiv a celor care l-au abuzat, a celor care au văzut totul dar nu au făcut nimic, a celor de la Udinese și a autorităților. Clubul Udinese a declarat duminică, într-un comunicat, că “regretă profund și condamnă orice act de rasism și violență”, adăugând că va “colabora cu toate autoritățile de anchetă pentru a asigura clarificarea imediată a incidentului”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *