Verstappen a câştigat cursa de sprint dinaintea MP al Austriei
|

Verstappen a câştigat cursa de sprint dinaintea MP al Austriei

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul ultimelor trei ediţii ale Campionatului Mondial de Formula 1, a încheiat pe primul loc cursa de sprint dinaintea Marelui Premiu al Austriei, sâmbătă pe Red Bull Ring, transmite presa internaţională.

Pe un soare puternic, Verstappen, plecat din pole position, a fost urmat la aproape 5 secunde de australianul Oscar Piastri, de la McLaren, după 23 de tururi de cursă, şi s-a impus astfel în toate cele trei curse de sprint în acest sezon. Pe locul 3 a fost celălalt pilot de la McLaren, britanicul Lando Norris, “(…) cei de la McLaren mi-au pus probleme, însă a fost o cursă agreabilă. (…) Mai sunt lucruri de îmbunătăţit înainte de Marele Premiu” de duminică, a spus olandezul, care are acum un avans de 71 de puncte în clasamentul piloţilor. Britanicul George Russell (Mercedes) a ocupat locul 4, urmat de spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) şi de celălalt britanic de la Mercedes, Lewis Hamilton (Mercedes).

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a avut al şaptea timp şi a obţinut două puncte, unul mai mult decât mexicanul Sergio Perez (Red Bull).
Top 10 a fost completat de danezul Kevin Magnussen (Haas) şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin). Sâmbătă, de la 17:00 vor avea loc calificările ce vor stabili grila de start a MP de duminică.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *