Victorie la ‘masa verde’ pentru echipa marocană RS Berkane în Cupa CAF
|

Victorie la ‘masa verde’ pentru echipa marocană RS Berkane în Cupa CAF

Confederaţia africană de fotbal a acordat victoria la ”masa verde” echipei marocane RS Berkane în faţa formaţiei algeriene USM Alger, în turul semifinalei Cupei CAF, anulată duminică din cauza unui diferend legat de tricourile purtate de marocani, informează AFP, potrivit Agerpres.

CAF, al cărei sediu se află la Cairo, a decis “să sancţioneze USM Alger printr-un forfait de 0-3 pentru meciul cu RS Berkane”, conform unei scrisori trimise de această organizaţie Federaţiei algeriene de fotbal. Federaţia marocană de fotbal a confirmat, la rândul ei, printr-un comunicat, că a fost informată de decizia CAF. “Meciul retur între RS Berkane şi US Alger, prevăzut pe Stadionul Municipal din Berkane pe 28 aprilie 2024, la ora 20:00 (ora locală) este menţinut”, adaugă aceeaşi sursă.

Conform presei algeriene, vameşii au confiscat tricourile echipei RS Berkane la sosirea acesteia în Algeria, pe motiv că aveau imprimată o hartă extinsă a Marocului, care includea şi Sahara Occidentală, teritoriu care este un element de dispută între Rabat şi Alger. După confiscarea echipamentului, RS Berkane a fost reţinută câteva ore pe aeroport, înainte de a i se permite să meargă la hotelul său, după cum a informat presa locală.

Algeria consideră harta respectivă, afişată în centrul tricoului, ca pe o provocare, în timp ce comentatorii din mass-media locală au susţinut că este ilegal să se facă o declaraţie politică pe un tricou de fotbal. Însă RS Berkane a utilizat tricourile respective în competiţie pe tot parcursul acestui an, iar Confederaţia Africană de Fotbal i-a susţinut dreptul de a le purta în prima manşă de duminică de la Alger, după o reuniune de urgenţă a comitetului său intercluburi. Ambele echipe au sosit la stadionul din Alger pentru meciul de duminica trecută, dar în timp ce USM Alger, deţinătoarea trofeului, a ieşit pe teren pentru lovitura de start, RS Berkane a rămas la vestiare, în semn de protest faţă de faptul că nu şi-a putut purta echipamentul. Conform presei marocane, jucătorii de la RS Berkane au refuzat să evolueze în tricourile puse la dispoziţie de Federaţia marocană de fotbal, pe care nu figura harta respectivă. După decizia CAF în favoarea echipei marocane, preşedintele Federaţiei algeriene de fotbal, Wafi Sadi, a anunţat că va aduce acest caz în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *