Zidul galben al românilor ne arată care este adevărata magie a Campionatului European
|

Zidul galben al românilor ne arată care este adevărata magie a Campionatului European

România este unul dintre outsideri la Campionatul European de fotbal. La multe categorii, “tricolorii” se află în coada plutonului. Cu toate acestea, fanii lor ne arată adevărata magie a Campionatului European de Fotbal. Nemții pot învăța și ei ceva de la “zidul galben”, notează publicația germani Focus.

Meciul dintre România și Ucraina, de luni după-amiază, nu era o mare atracție a Campionatului European de Fotbal. Nici din punct de vedere sportiv. Cu toate acestea, meciul este cel mai bun de până acum al turneului – și asta datorită fanilor români, notează sursa citată. Încă de la stația de metrou, fanii României arată cât de mult își sărbătoresc echipa „Imediat ce am ieșit din metrou, aud scandări puternice de “România, România, ole, ole, ole, ole” răsunând pe peron. Totuși, aceasta este doar o foarte mică avanpremieră a ceea ce mă așteaptă pe stadion. Locurile fanilor români din partea de nord a Arenei din Munchen sunt deja pline cu 30 de minute înainte de meci. Tot ce se vede este galben – românii sunt ca un zid în spatele uneia dintre porți. Când este difuzat un mesaj video al legendei Gheorghe Hagi, este prima dată când românii sunt entuziasmați – urale puternice izbucnesc și mii de fani ai “Tricolorilor” cântă pentru prima dată cântecele lor.

Lucrurile devin emoționante în timpul imnului. Este tare pentru Ucraina, pentru români se simte ca și cum acoperișul arenei din Munchen-Fröttmaning, numită cândva în derizoriu “Arca lui Uli”, zboară. Așteptarea românilor este palpabilă – și continuă fără întrerupere și după startul meciului. Când românii cu mingea se apropie pentru prima dată la mai puțin de 30 de metri de poarta Ucrainei, fanii devin extrem de gălăgioși. Se aplaudă și se scandează puternic la prima lovitură. Duelurile care sunt câștigate sunt urmate de aplauze. Și apoi se întâmplă.”
Când România a marcat, arena din Munchen a explodat „Portarul ucrainean Andriy Lunin dă o pasă greșită în stânga, mingea ajunge la Nicolae Stanciu și acesta înscrie cu o finalizare de vis în colțul stâng al porții. Iar fanii explodează! Aplauzele sunt mai puternice decât un Boeing 747 care decolează – atât cele percepute, cât și cele probabil reale. Fanii își strigă bucuria timp de mai bine de un minut. Iar jucătorii sunt atât de molipsiți de energia suporterilor lor. Chiar și înainte de gol, românii se luptă pentru fiecare minge, se încalecă, urmăresc, se aruncă în șuturi și centrări. Scânteia din tribune a fost aprinsă. Când fanii ridică un banner cu “România e aici”, toată lumea știe asta – inclusiv adevărații favoriți, Ucraina. După gol, jucătorii în albastru, până atunci răbdători, încep să se clatine. Foarte încet la început, din cauza unor pase greșite sau a unor tacklinguri în care nu se dau peste cap. Și apoi nu doar se clatină, ci cad. După pauză, oamenii îmbrăcați în galben, ca și fanii lor, au presat pentru al doilea gol – și au fost curând răsplătiți. Răzvan Marin a sudat mingea în partea stângă jos a porții cu ajutorul binevoitor al portarului Lunin de la Real Madrid, iar puțin mai târziu atacantul Denis Dragoș a majorat scorul la 3-0 după un corner.” Zidul galben al României ne arată adevărata magie a Campionatului European „Ucraina are vedete precum Mikhaylo Mudryk de la Chelsea, Artem Dovbyk, cel mai bun marcator din La Liga, și portarul lui Real Madrid, Andriy Lunin. Românii au zidul galben care îi biciuiește fără milă în față timp de 90 de minute și ceva. “România, România, ole, ole, ole, ole” se aude chiar și din colțurile stadionului, unde stau de fapt mai mulți ucraineni. Ceea ce ne arată România aici este adevărata magie a Campionatului European de Fotbal, energia, bucuria, dorința pentru Campionatul European de Fotbal. Scânteia unor astfel de fani poate, dacă nu trebuie, să se răspândească la orice echipă. Imaginați-vă dacă am împinge echipa Germaniei – care, cu tot respectul pentru jucătorii României, are chiar mai multă calitate – în față din primul minut. N-aș vrea să fiu pe teren împotriva nemților.”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *